html پایهای ترین زبان طراحی و اساس طراحی وب است و طراحی وب سایت بدون دانستن زبان html و css امکان پذیر نیست و هر فردی که بخواهد طراحی وب رو انجام دهد قبل از هر کاری باید این زبان ها را بیاموزد. واژه HTML (اچتیامال) مخفف Hyper Text Markup Language به معنی زبان نشانه گذاری فوق متن است. این زبان، زبان استاندارد صفحات وب است و زبان نهایی است که توسط مرورگر ترجمه شده و به کاربر نمایش داده میشود.
به طور دقیقتر، شما وب سایتی را به زبان PHP و یا ASP.Net طراحی و برنامه نویسی میکنید، این وب سایت بعد از اجرا بر روی سرور و همینطور سیستم کاربر، تبدیل به قطعه کد های HTML شده و بر روی مرورگر ترجمه شده و به کاربر نمایش داده میشود. به طور کلی می توان HTML را به اسکلتی برای ساختمان تشبیه کرد که CSS کار نما و زیبا سازی ساختمان را برای ما انجام می دهد.
کد های HTML پس از تفسیر توسط مرورگر ها به متون معمول تبدیل شده و نمایش داده می شوند. HTML به ما قابلیت گذاشتن متن، جدول، عکس، لینک، صدا و فیلم را می دهد. تا به حال ۵ نسخه از HTML شکل گرفته که اخرین آن تحت عنوان html ۵ در سال ۲۰۱۴ شکل گرفته که قدرت و انعلاف خیلی بالاتری نسبت به نسخهی ۴ داره ، ولی با این وجود هیچ گاه نمیشه از نسخهی HTML۴ غافل شد و به راحتی آن را کنار گذاشت.
زبان html شکل گرفته از کد نویسی هایی است که در تگ های مربوطه قرار میگیرند و این کدها در اصل مجموعه دستوراتی هستند که سایت مورد نظر را شکل می دهند. تگ در زبان html به یک سری از دستورات اجرایی می گویند که توسط برنامه نویس نوشته و اجرا می گردد که نحوه ی نوشتن آن به عنوان مثال به این صورت است که برای شروع تگ <html> و برای پایان دادن به تگ <html\> به کار می رود. آموزش زبان html در بسیاری از وب سایت ها به صورت کامل توضیح داده شده. که به صورت نمونه طرحی این گونه ای دارد :
تگ html : برای تعریف یک سند اچ تی ام ال
تگ head: یک تگ مهم و اساسی که کد های درون آن همه به نمایش در نمی آید و خصوصیات مهم یک صفحه اچ تی ام ال را در بر میگیرد.
تگ bady: یک تگ کاربردی که مقادیر قابل نمایش در صفحه را مشخص میکند.
تگ title: این تگ برای عنوان صفحه سایت بکار برده میشود.
و ...